Project Columbus Poort

Als luxe schepen aan het water, verankerd in een zee van groen

Columbus Poort zijn twee, gespiegelde, gebouwen: Pinta en Niña. Als luxe schepen verankerd in een zee van groen, waarbij in het ontwerp de waterbeleving niet is uitgesloten. De ultieme waterbeleving ervaar je iets verder van huis, als je via het duinlandschap op het strand bent aangekomen en uitkijkt over het IJmeer.

Duurzaam, energiebesparend, natuurinclusief

Van alle gemakken voorzien en klaar voor later

Door middel van een korte trap of de lift kom je uit bij de entree. De entree van het gebouw bevindt zich aan de waterkant op de begane grond. Hieronder ligt de half verdiepte parkeergarage waar ruimte is voor je (elektrische) auto, scooter en/of (elektrische) fiets.

Heb je een tweede auto, dan is hier plaats voor op de nabijgelegen parkeerplaats. Bevindt jouw appartement zich hoger in het gebouw, neem je direct de lift naar boven.

Werelds wonen met oneindig veel mogelijkheden

36 twee- en drie kamerappartementen, verdeeld over twee gebouwen met stijl. Echte blikvangers! En stap je de deur uit, dan vormen vlonders en rietkragen een natuurlijke overgang van het water naar de gebouwen.

Rijke bloeiende beplanting versterken de biodiversiteit in het park en geven de gebouwen extra kleur en uitstraling. Door een doordachte opzet geniet je optimaal van de buitenruimte én je privacy.

Bekijk de appartementen

De architect aan het woord

Wat volgends Ronnie van den Wildenberg, één van de architecten van Columbus Poort, echt uit het ontwerp springt:

"Wat ik heel bijzonder vind, zijn de ruime balkons. Die zijn echt heel groot voor een appartement. Je woont er zo vrij en daarom vinden we dat het een deel van je woonervaring moet zijn dat je buiten leeft. Aan de parkzijde of aan het water. Je loopt vanuit je woonkamer, via de schuifdeuren, zo het enorme balkon op."

Lees het hele interview

In het park, aan het water

De gebouwen zijn zeer uniek vrij gelegen aan het Cascadepark en het water

Gasloos

De gebouwen voldoen aan de huidige duurzaamheidseisen en zijn dus gasloos.

Stijlvol ontworpen

De gebouwen hebben een uniek en herkenbaar ontwerp, passend bij Columbus.

2 gebouwen – 18 appartementen per gebouw

Het accent ligt op klasse en duurzaamheid

Vanuit je woonkamer met open keuken beleef je alle vier de seizoenen optimaal. Dit komt door het riante aangrenzende balkon en de verdiepingshoge ramen die binnen en buiten naadloos in elkaar over laten gaan. Grote ramen, veel lichtinval, bovengemiddeld grote balkons én de wetenschap dat je in een park woont; in Columbus Poort woon je ruimtelijk.

In de appartementengebouwen is onderscheid gemaakt in zeven verschillende type appartementen. De aantallen die genoemd zijn gelden per appartementengebouw. De indeling van beide gebouwen is gelijk. Ze zijn alleen gespiegeld aan elkaar.

Bekijk de appartementen

Naar eigen wensen aan te passen

Je appartement is georiënteerd op de park en/of waterzijde van het gebouw en naar eigen woonwensen aan te passen en in te richten.

Duurzaam & natuurinclusief

De mogelijkheid tot extra energieopwekking door je eigen zonnepanelen op het dak. En het sedumdak naast de panelen dat regenwater opvangt, hittestress tegen gaat en ruimte biedt aan insecten, vogels en planten.

Met een eigen parkeerplaats

Je beschikt over een eigen parkeerplaats in de parkeerkelder met een collectieve ruimte voor je (elektrische) fiets.

Een Bringme is alles in één

Een virtueel toegangssysteem inclusief postpakketten service


  • Je ziet op je smartphone of meegeleverde draagbare videocom wie er voor de deur staat en opent de deur voor je gasten vanaf je smartphone. Ook als je (nog) niet thuis bent.

  • Voor een pakje blijf jij niet meer thuis. De koerier kan het pakje afleveren in je privépakketbrievenbus. Dit geldt ook voor de bezorger van je boodschappen of je maaltijdbox.

  • Past een pakket niet in je privépakketbrievenbus? Er zijn extra pakketvakken.

  • Andersom werkt het ook. Jij legt iets klaar in een pakketvak om af te halen en deelt de ophaalcode. Met de code kan het pakket op elk gewenst moment worden opgehaald.

  • Je sleutel geeft je toegang tot de voor- en tussendeuren, je Bringme Box, je brievenbus en laat de lift op je wachten.

Geïnteresseerd in dit project?

Download hier de brochure

Voor vragen over dit project kan je terecht bij Madeleine van Rijn of Francien Pardijs van Makelaar Van Der Linden Almere.

036 533 0077
nieuwbouw.almere@vanderlinden.nl

Neem contact op