Locatie

Columbus ontdekte de nieuwe wereld Amerika. In Nederland maakten we een nieuwe wereld, de Flevopolder.

Deze nieuwe wereld is inmiddels volwassen en hier wonen is gewild. Helemaal in het kleurrijke Almere Poort. Hier vind je de perfecte balans tussen wonen in een stedelijke omgeving met rust, ruimte en avontuur om de hoek. Of misschien is het juist andersom. Je woont in een natuurlijke omgeving en de stad is altijd dichtbij. In welke volgorde ook, inspirerend en stimulerend woon je zeker!

Midden in het Cascadepark aan het water

Columbus Poort wordt gebouwd in het Cascadepark in Almere Poort. Hier vormen de twee luxe gebouwen, Pinta en Niña, de poort tussen het Homeruskwartier en het Cascadepark. Een uitgestrekt en groen park waarin je elkaar ontmoet, waar je sport, waar je wandelt tussen de lindebomen of waar je (klein)kinderen spelen. Is dit straks jouw achtertuin?

Stad dichtbij

De locatie is rijk aan voorzieningen met Almere Stad op 10 minuten afstand.

Natuur dichtbij

Pampushout is een prachtig klein natuurgebied vlakbij je appartement.

Water dichtbij

Het IJmeer en Marina Muiderzand op loopafstand voor de waterliefhebber.

Bewoners aan het woord

Koen en Astrid hebben een appartement in het Cascadepark, maar ook een huis in Spanje. Het antwoord op de vraag wat voor hen belangrijk is in de omgeving. "Het station; als we landen op Schiphol, zijn we zo met de trein in Almere Poort. Het is alsof het vliegveld om de hoek is. En niet alleen het vliegveld, je bent zo in Amsterdam. Of in Zwolle, als je de andere kant op gaat. Qua treinen dus een uitstekende locatie."
Cor pakt graag de fiets en zijn vrouw Annelies maakt graag een wandeling. Wat Cor en Annelies vooraf niet hadden kunnen bedenken. "Het gemak van het fietsen en het wandelen. Dat je overal de ruimte hebt en dat er mooie stukken zijn waar je heel rustig en leuk kan wandelen en fietsen. Er zijn veel mooie plekjes. Het is dorpsachtig met veel ruimte en veel natuur."
Jerry geniet volop van het wonen in het park. "Het is de locatie waar we zitten waar we ontzettend blij mee zijn. We zitten zomers in ons tuintje en er loopt van alles en nog wat voorbij. Er is altijd levendigheid en daar kan ik heel erg van genieten. En als mijn kleinkinderen er zijn, dan spelen ze in de speeltuin."

Centraal wonen

Columbus Poort is een plek waar ontdekken centraal staat. Wat je ook zoekt in je omgeving, vanuit je appartement in Columbus Poort is het nooit ver weg.

Met de trein

Je woont op 1,5 kilometer afstand van station Almere Poort. Als je vanaf hier de trein neemt, sta je in 20 minuten in het centrum van Amsterdam. Op circa 200 meter vanaf het appartement stopt ook de bus.

Wandelen, sporten en fietsen

Wandelen of buiten sporten doe je in het Cascadepark, in stadsbos Pampushout of op het Almere strand. Ook kan je hier heel fijn fietsen! Binnen een uur bereik je de Oostvaardersplassen waar het schitterend fietsen is. En fiets je de andere kant op, dan sta je in een half uurtje in het historische centrum van de vestingstad Muiden.

Vrije fiets- en busbanen

Door de vrije fiets- en busbanen ben je in tien minuten in Almere stad. Met de bus doe je hier slechts acht minuten over.

Werelds wonen

Voor watersporters

Ben je een watersporter? Marina Muiderzand ligt op nog geen twee kilometer van je appartement.

Je boodschappen

De supermarkt waar jij het liefst je boodschappen doet is altijd in de buurt. En op zaterdag ga je naar de Homerusmarkt voor je versproducten.

Met de auto

Met de auto ben je met vijf minuten op de A6 en het is tien minuten rijden om op de A1 te komen.

Strandrestaurant Poortdok, het gehele jaar geopend

Dineren op het terras, uitkijkend over het IJmeer of na een winterwandeling opwarmen bij de haard. Dat laatst kan nu ook bij strandrestaurant Poortdok op het Almeerderstrand.

"Bij Poortdok kom je voor lunch, diner, een drankje en als je wat te vieren hebt. Het grote verschil met hoe het tot nu toe geweest is, is dat we nu ook in de winter open blijven."

Aldus Joost, bedrijfsleider van strandrestaurant Poortdok.

Noten én meer

Bij Carolien van de Notenbar in de Homerusmarkt kom je voor de Homerusmix en meer, veel meer.

"Je kan het niet bedenken of we hebben het. Rauwe en gebrande noten, gezouten en ongezouten. Chocolade, bonbons, honing, pure sappen, nougat, gedroogde zuidvruchten, allerlei soorten granen en zaden en dan ben ik vast nog iets vergeten."

Er is altijd tijd voor een praatje. Carolien kent de klanten en de klanten kennen haar. De Homerusmarkt is dan ook “gewoon gezellig”, zoals Carolien het zelf omschrijft. Het is een verzamelgebouw met een gevarieerd aanbod van food en non-food met op zaterdag de markt. “Het heeft iets dorpsachtigs.” De markt vind je in het Homeruskwartier, de wijk die grenst aan het Cascadepark.

Geïnteresseerd in dit project?

Download hier de brochure

Voor vragen over dit project kan je terecht bij Madeleine van Rijn of Francien Pardijs van Makelaar Van Der Linden Almere.

036 533 0077
nieuwbouw.almere@vanderlinden.nl

Neem contact op